YOGALÄRARUTBILDNING
200h

Yogautbildning

Vill du lära dig mer om yoga för din egen skull?
Eller för att bli yogalärare/yogainstruktör och kunna hålla yogaklasser?

Everyday Yoga Schools certifierade 200 timmar yogalärarutbildning är för dig som vill fördjupa din kunskap om yoga, lära känna dig själv bättre samt få verktyg att bygga klasser utefter dina elevers olika behov i deras vardag.

De flesta av våra elever har inte två timmar om dagen att lägga på yoga. Som yogalärare i väst handlar det om att möta elever mitt i livet, mellan jobb och barnhämtning, med trasiga kroppar eller stressade andetag. Därför jobbar vi blandat med långa klasser likväl som korta sekvenser, testar, anpassar och varierar så att yogan verkligen blir för alla.

De 200 timmarna i yogalärarutbildning omfattar 180 lärarledda timmar på plats, samt 50 timmar hemmastudier och en dedikerad egen yogapraktik. Redan efter den andra helgen kommer du vara redo att börja lära ut klasser om du själv vill.
Kanske vill du inte undervisa, utan enbart fokusera på din egen praktik, oavsett kommer den här utbildningen ge dig en ordentlig skjuts.

De lärarledda timmarna kombinerar teori med praktik för att snabbt och tydligt förkroppsliga kunskapen bortom ord på en sida. Den första helgen fokuserar mycket på hur du etablerar din egna yogapraktik, efter det börjar vi gå djupare in i rollen som yogalärare.

5 helger på plats där vi går igenom pedagogik, hur bygga klasser, anatomi, hur assistera, filosofi och mycket mer

I certifieringsdiplomering, godkänd enligt det svenska organisationen Kroppsterapeuternas Riksförbund ingår

  • Onlinefilosofikurs med Simon Krohn (från Yogobe)
  • Onlinekursen Anatomi- och Fysiologiföreläsningar 
  • Onlineresursen Asanabanken
  • Examinationsklass
  • Du får även tillgång till Yogobe i 6 månader, där du kan yoga med mig och flera andra lärare för att fördjupa din yogapraktik
  • Träna på att praktiskt instruera redan första helgen
  • Hemmavägledning mellan helgerna och efter
  • Tillgång till alumincommunity där elever från alla tidigare utbildningar samlats. Delar erfarenheter, ställer frågor och jag håller LIVE-sändningar på olika teman för att hjälpa dig fortsätta utveckling

Datum för 2021 Hösttermin kommer snart

Plats: Yogashakti, Stockholm
Investering: 38,000 SEK inkl. moms (går att dela upp på flera betalningar)
Tider: Fredag-Lördag 08:00 – 17:00, Söndag 09:00-15:00

Intresseanmälan sker till info@veronicajaderlund.se

Intresseanmälan är inte bindande.
När du fått din plats bekräftad har du 14 dagar ångerrätt, sedan är anmälan bindande. Läs 
mer under återbetalningspolicy.

Ger utbildningen certifiering/diplomering?
Diplomering ingår i utbildningen och du blir behörig att söka certifering hos Kroppsterpeuternas Riksförbund.

Hur vet jag om denna yogalärarutbildning passar mig?
Om det är rätt utbildning för dig eller inte är svårt att säga, det beror helt på vad du önskar få ut av utbildningen.
Gillar ashtanga yogans strikta stil och metodik är det här inte rätt utbildning. Vill du fördjupa dig i mudran och mantran skulle jag också rekommendera en annan utbildning.

Vi följer ingen dogm eller traditionell skola, vi uppmuntrar ifrågasättande och individuell stil. Klassmässigt är det hatha/vinyasa och grunden i alla våra utbildningar är att utbilda lärare som kan erbjuda smarta, hållbara klasser för olika typer av kroppar och behov. Vi ger inga färdiga mallar, klassupplägg eller standardinstruktioner eftersom vi inte tror på att det finns något facit för vad kroppar behöver eller kan göra, eller hur elever tar till sig instruktioner.
Samtidigt vet vi att för lösa(obefintliga) ramar skapar otrygghet hos både elever och lärare och lär därför ut konkreta verktyg för hur du som lärare kan vara tydlig och trygg i dina klasser, på ett sätt som ger eleverna möjlighet att själva styra sitt utforskande.

Utifrån det är Everyday Yoga 200h Yogalärarutbildning utformad att passa i vardagen, oavsett om din elev är industriarbetare eller sitter på konto. Med erfarenhet att hålla klasser och utbilda instruktörer för både stora gymkedjor och rena yogastudios vet vi vilken information som efterfrågas och vilka upplägg som passar olika typer av klassdeltagare.

Om det låter som rätt för dig finns det platser kvar och du är så välkommen! 

Jag är inte vig, eller duktig på yoga. Kan jag bli yogalärare?
ABSOLUT! Din förmåga att förmedla yoga sitter inte i dina hamstrings, och vad innebär duktig på yoga egentligen? Då detta är en 200 timmar yogalärarutbildning med inriktning på vinyasayoga och hathayoga kommer klasserna på utbildningen att vara fysiska. Men som alltid när det kommer till yoga deltar du utifrån din förmåga, och lär sedan ut det som känns rätt för dig.
Saker som påverkar din förmåga som yogalärare oändligt mer än vighet:
Nyfikenhet
En genuin längtan att utforska dig själv
Lyhördhet

Jag har redan gått en yogalärarutbildning, varför ska jag gå en till?
Olika yogalärarutbildningar har olika lärare och kanske varierande innehåll, om inte är det garanterat att du hör saker du inte uppmärksammade första gången. Om du känner att den yogalärarutbildningen du har är tillräcklig är det kanske inte tillfälle för dig att gå en till just nu. Upplever du en önskan att komplettera och utvecklas kan en till yogalärarutbildning göra just det.

Kan jag dela upp betalningen?
Du kan dela upp betalningen, fråga om det vid anmälan (vi arbetar för att få till möjlighet att betala med KLARNA men just nu är det inte aktuellt)

Hur gör ni med återbetalningar?
Vi gör inga återbetalningar. När du bokar en plats godkänner du att du läst igenom vår Återbetalningspolicy och har accepterat de villkoren. Läser mer om det här

Sagt om Veronica som utbildare

Med din hjälp har jag lärt mig hitta tillbaka till den ärliga, äkta, ibland skitjobbiga, praktik som jag älskar, och som jag så gärna vill förmedla vidare till de elever jag möter när jag själv är guide på mattan. Med din engagerade peppning och feedback har jag fått hjälp att utveckla min egen röst och kreativitet som lärare, och fått möjlighet att få syn på mina styrkor såväl som de områden där jag behöver fortsätta att utmana mig själv.
Victoria
Föregående elev
Vevve, du är en fantastisk yogalärare och människa, du gav så mycket av dig själv! Du är väldigt tydlig, är rädd om utbildningstiden och fyller den med relevanta saker och ger oss frikostigt tips och goda råd. Du stärkte mig på så många sätt inför min yogalärarroll och gjorde verkligen intryck och avtryck genom sin personlighet i kombination med gedigna kunskaper inom yoga.

Johanna
Föregående elev
Stäng meny