Om mig

Hej och välkomna!
Jag heter Veronica ‘Vevve’ Jäderlund är utbildad yogalärare (bland annat E-RYT 200h, RYT 500h) med examen i Folkhälsovetenskap i ryggsäcken och jag pratar, skriver om och instruerar yoga med glimten i ögat. Mina klasser är glädjefyllda, utmanande och nyfikna och jag har äran att presentera dem runt om i norden.

Min drivkraft är att arbeta för hållbar hälsa och samhällsutveckling, mitt mål är att skapa förändringar från grunden som sprider sig vidare. Det pratas ofta om yoga utanför mattan, för mig är det inte att leva i yogakläder eller stå på händerna på kontoret (även om det såklart händer). Utan att hitta sätt hur jag kan applicera det jag lär mig om mig själv på mattan i möten med andra.

Hur jag kan bli mer uppmärksam på mina mönster och vanor för att aktivt bestämma om jag vill fortsätta med dem, eller släppa taget om dem. För mig är det målet. När vissa pratar om att man för att vara en riktig yogi måste praktisera varje dag har de enligt mig missat poängen.

Yoga i sig är inte målet, från början var det är ett verktyg för hur du skulle undvika att bli pånyttfödd. Något som bara utövades av män i grottor. Idag ser det inte ut så. Idag utövas yoga av utbrända som behöver återhämta sig, av löpare som vill vara skadefria, av nyfikna som vill hitta spirituell vägledning och lekfulla som vill stå på händerna.

Det finns så många olika aspekter, och när vi pratar om vad som är eller inte är yoga skapar vi bara schismer och ökar polariseringen. Släpp det och tillåt yogan att ta den form den behöver för var och en utifrån dess behov och förutsättningar. Sju dagar i veckan eller två. Nittio minuter åt gången eller tio. Utan måsten eller pekpinnar.

Utbildningar jag har gått

Sedan jag gick min första yogalärarutbildning har jag hunnit samla på mig flera 200-timmar och 100 timmars-utbildningar samt fördjupningsworkshops och avancerad 300 timmar, vilka gett E-RYT 200 och E-RYT 500.

Jag har studerat för lärare så som Alexandria Crow, Anja Bergh, Chad Hamrin, Scott Lyons, Tara Judelle, Sienna Sherman, Irene Lyon, Tom Myers, Noah Mazé, m.fl.

Utöver yoga fortsätter jag alltid att utbilda mig och fördjupa inom olika områden. Ett axplock av andra utbildningar jag har gått:

  • Hälsocoach på Högskolan i Skövde, med grund i folkhälsovetenskap och fokus på samtalscoachning
  • Idrottsmedicin på Karolinska
  • Somatic Stress Release
  • Manual Movement Integration (fascial träning och manuel behandling)
  • MammaMage
  • Löpcoach via PT School & Urban Tribes

Stäng meny