Om mig

OM MIG

Hej och välkomna!

Jag heter Veronica ‘Vevve’ Jäderlund och har arbetat med hälsa och träning i över sjutton år och utbildat yogalärare de senaste fem åren. Utöver de många yogalärar- och kroppsterapiutbildningar jag har gått under åren har jag även studerat folkhälsovetenskap, samtalscoaching samt idrottsmedicin på högskola och psykologi vid universitet. Min drivkraft är att arbeta för hållbar hälsa och samhällsutveckling, att göra det lättförståeligt, tillgängligt och personligt. Mitt mål är att skapa förändringar från grunden som sprider sig vidare.

Jag delar mina tankar om yoga, som företagare och i livet i poddarna Yogalärarrummet och  Kalibrera din inre kompass. Du hittar dem båda på bl.a. Spotify.

Idag utövas yoga av utbrända som behöver återhämta sig, av löpare som vill vara skadefria, av nyfikna som vill hitta spirituell vägledning och lekfulla som vill stå på händerna.

För min del handlar det om hur jag kan bli mer uppmärksam på mina mönster och vanor för att aktivt bestämma om jag vill fortsätta med dem, eller släppa taget om dem.

Tillåt yogan att ta den form den behöver för var och en utifrån dess behov och förutsättningar.
Sju dagar i veckan eller två.
Nittio minuter åt gången eller tio.
Utan måsten eller pekpinnar

Om mig utanför mattan

När jag inte jobbar lever jag i det lilla samhället Gnesta med min sambo, vår hund Chewbacca och vår son Otto. Sambon studerar läkemedelskemi och hunden varvar att sova i soffan med att röja runt. Som familj gillar vi att fixa med huset, mysa i soffan och vara i skogen

Jag lite av en nörd, jag älskar fantasy och science fiction. Jag älskar också att läsa och förlora mig i alla magiska, spännande världar som böcker erbjuder. Om jag skulle likna mig vid någon fiktiv karaktär skulle det nog bli en kombination av Hermione Granger och Luna Lovegood; en plugghäst som gillar att lära mig och vara smart. Samtidigt som att jag är ganska finurlig och småflummig.

Jag gick ett industritekniskt gymnasium och jobbade efter gymnasiet med på ett stort företag med maskiner, robotar och eldiagnostik. Men kände att trots tryggheten med fast anställning och stabil lön var det inte där jag skulle vara. Därför sadlade jag om och beslöt mig att 2012 bli egenföretagare.

I min roll som utbildare och coach får jag styra mitt arbete, skapa min egen struktur och planera min egen tid. Jag får också träffa och vägleda människor som verkligen vill möta, och utmana sig själva på ett öppet och ödmjukt sätt. Det slår robotar och kopplingsschema varje dag

vevve yoga

Utbildningar jag har gått

Sedan jag gick min första yogalärarutbildning har jag hunnit samla på mig flera 200-timmar och 100 timmars-utbildningar samt fördjupningsworkshops och avancerad 300 timmar, vilka gett E-RYT 200 och E-RYT 500.

Jag har studerat för lärare så som Jason Crandell, Tiffany Cruikshank, Alexandria Crow, Anja Bergh, Chad Hamrin, Scott Lyons, Tara Judelle, Sienna Sherman, Irene Lyon, Tom Myers, m.fl.

Utöver yoga fortsätter jag alltid att utbilda mig och fördjupa inom olika områden. Ett axplock av andra utbildningar jag har gått:

  • Folkhälsovetenskap på Högskolan i Skövde, med inriktning socialpsykologi och fokus på samtalscoachning
  • Psykologi på Linnéuniversitetet
  • Idrottsmedicin på Karolinska Institutet
  • Somatic Stress Release
  • Manual Movement Integration (fascial träning och manuel behandling)
  • MammaMage
  • Löpcoach via PT School & Urban Tribes